Trädfällning

arborist Skaraborg, arborist, Trädfällning Skövde, trädfällning Skaraborg, trädfällning, Olivia Eggen
Sektionsfällning av poppel hos privatkund i Skövde.

Specialister på trädfällning!

Vi utför alla slags trädfällningar i skogliga och urbana miljöer och som klättrande arborister är vi experter på nedtagning av särskilt svåra och besvärliga träd. Läs mer om våra tjänster och om vanliga frågor vid trädfällning nedan. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök för att ge en korrekt offert!

Klättrande arborister

I tätort och urbana miljöer anpassas fällningsmetod efter omgivningen runt trädet, om det står trångt och nära till exempel fastigheter eller andra objekt, eller om marken är allmänt känslig sektionsfäller/tar vi ner det bit för bit. Vid särskilt svåra lägen samarbetar vi med kranbil för att lyfta ut hela sektioner av trädet.

arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, trädfällning Karlsborg, trädfällning Skaraborg, trädfällning
Sektionsfällning av björk hos privatkund i Karlsborg.
arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, arborist Töreboda, trädfällning Töreboda, trädfällning Skaraborg, trädfällning
Vinschning av en alm i Töreboda som gått av och fallit in i en lind, en åtgärd för att göra så lite skada på linden som möjligt.

Stormskador/riskträd

Vi har utrustning och kunskap att lösa svåra, skadade och farliga träd. Med 20 års erfarenhet av avancerad trädfällning och sektionsfällning i företaget löser vi det mesta.

Markfällning

När det är möjligt markfäller vi träden och arbetar upp dem i önskade längder för kunden att ta hand om själv eller för bortforsling. 
Läs mer under ”vad händer sen” längre ned på sidan eller gå in på Bortforsling/Stubbfräsning.

arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, arborist Töreboda, arborist Skövde, arborist falköping, arborist Stockholm, trädfällning Töreboda, trädfällning Skaraborg, trädfällning Karlsborg, trädfällning Stockholm, trädfällning skövde, trädfällning Hjo, trädfällning Tibro, trädfällning Askersund,
Trädfällning hos privatkund på Djurö, Stockholm.
arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, arborist Töreboda, arborist Skövde, arborist falköping, arborist Stockholm, trädfällning Töreboda, trädfällning Skaraborg, trädfällning Karlsborg, trädfällning Stockholm, trädfällning skövde, trädfällning Hjo, trädfällning Tibro, trädfällning Askersund,
Trädfällning/avverkning Skaraborg.

Manuell avverkning

Vi erbjuder även skogliga tjänster så som manuell avverkning, fällning av övergrova träd för skördare, siktröjning, kapning av vindfällen och stormskadad skog med mera. Vi jobbar återkommande i miljöer med höga sociala värden och naturvärden tex tätortsnära skog och skyddad natur. Läs mer under naturvård

Vad händer sen?

Trädet upparbetas efter önskemål till tex vedlängder, hanterbara bitar eller för utkörning av våra maskiner. Om du som kund önskar få hjälp med hela processen; trädfällning, bortforsling och stubbfräsning lämnar vi enbart lite sågspån efter oss när jobbet är färdigställt!

arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, arborist Töreboda, arborist Skövde, arborist falköping, arborist Stockholm, trädfällning Töreboda, trädfällning Skaraborg, trädfällning Karlsborg, trädfällning Stockholm, trädfällning skövde, trädfällning Hjo, trädfällning Tibro, trädfällning Askersund, trädfällning Motala, arborist Motala, arborist Askersund
Trädfällning/naturvård Skaraborg.
arborist, arborist skaraborg, arborist Karlsborg, arborist Töreboda, arborist Skövde, arborist falköping, arborist Stockholm, trädfällning Töreboda, trädfällning Skaraborg, trädfällning Karlsborg, trädfällning Stockholm, trädfällning skövde, trädfällning Hjo, trädfällning Tibro, trädfällning Askersund, trädfällning Lidköping, arborist Lidköping
Sektionsfällning av lärk i Lidköping.

Vanliga frågor vid trädfällning!

Vad kostar det?
Kostnaden för att ta ner träd baseras på storlek, läge och placering. Det är efter de omständigheterna vi anpassar fällningsmetod. Vi erbjuder dig som kund ett kostnadsfritt besök för en korrekt offert!

Kan jag nyttja Rut-avdrag?
Som privatperson kan du nyttja Rut-avdraget på arbetskostnaden för till exempel fällning av ett träd. Bortforsling faller inte in under Rut. Vi ansöker om avdraget till skatteverket och du som kund får en faktura på summan du skall betala efter avdraget.

Hur lång tid tar det?
Tidsåtgången för att ta ner ett eller flera träd beror som ovan på storlek, läge och placering, men vi kan alltid ge en uppskattad tidsåtgång vid besöket!